Live coachingsdag

In 1 dag beter en anders zorgen voor iemand met dementie.

Nee niet dat je nu slecht zorgt 😉 want daar geloof ik écht niks van! 

Maar wel zorgen met meer vertrouwen, zodat je weet wat kan en niet kan. Op zo’n manier zorgen dat die dagdagelijkse wrijvingen, kleine ruzies en ongemakken tot het verleden behoren zodat je fijner samen kan zijn. Bovendien toffe mensen ontmoeten die in een gelijkaardige situatie zitten. 

De live coachingsdag gaat door op vrijdag 30 juli

Vol = vol. 

Zolang de pagina live staat kan je nog meedoen. 

Wat gaan we doen deze live dag?

Tijdens deze coachingsdag ga ik je vertellen wat dementie met je doet. Hoe het  voelt als je  brein aftakelt.Waarom er zoveel onzekerheid en angst is bij iemand met dementie. En waarom het voor iemand met dementie makkelijk(er) is om de ziekte zoveel mogelijk te negeren. 

Je leert anders kijken naar dementie waardoor je ook anders omgaat met iemand die dementie heeft. Minder frustraties én minder zorgen. Je mag nog zoveel geduld willen hebben, soms overvalt je de ergernis, dat roepen, dat ongeduld waardoor alles zoveel stroever gaat. 

Ik help je met inzichten. 

Ik leer je omgaan met dementie en vooral met de persoon wiens brein door de ziekte aangetast is. Ik leer je heel praktisch wat je juist doet als iemand met dementie steeds hetzelfde verhaal verteld of het verhaal gewoon fout verteld. Wat doe je dan? Verbeter je of niet? Ga je met je ogen rollen van ‘Ja pa dat weten we allang’. 

Ik geef je tijdens deze live coachingsdag handvatten mee die je thuis direct kan toepassen.

AIMG_9945-min

Programma

Meer nog de dag is samengesteld uit de belangrijkste lessen van het online programma ‘Krijg vat op dementie’ met als extra dat we kunnen inzoomen op je persoonlijke situatie. 

 

  • Een live coachingsdag met ongelofelijke ontmoetingen;
  • Max met 12 gelijkgestemden die weten wat je doormaakt; 
  • Oefeningen allerhande die je verder helpen om je rol als zorgende te kunnen opnemen zonder jezelf te verliezen;  
  • Stel je vragen direct, zodat je meteen weet wat wel en wat niet; 
  • Inclusief lunch en vieruurtje; 
  • Een cadeautje bij aankomst. 

De live coachingsdag verloopt als volgt

We starten om 10 uur met een welkomswoordje en je stelt jezelf even voor, zodat we weten wie wie is, hoe we je kunnen aanspreken en wat zo’n beetje je situatie is; 

Je zegt wat je wilt en jij bepaald hoever je daarin wil gaan. 

Het is écht niet nodig je hele ziel bloot te leggen. Jij bepaald je grenzen en deelt alleen datgene wat je wil delen. 

Ik geef je een aantal inleef oefeningen om je anders te leren kijken naar dementie. Door ervaring besef je pas hoe erg het kan zijn als je dementie hebt. Het geeft je een ander en nieuw perspectief. 

Tijd voor de lunch. Een huisgemaakte lekkere en gezonde lunch met z’n allen rond de tafel. 

Voor diegene die zin heeft is er een momentje van rust mogelijk, een wandelingetje of een gesprek met iemand waarvan je voelt hé die persoon ligt me precies.

Door wie? 

Deze workshop wordt gegeven door Marianne Stevens. 

Ik ben van huize uit al zo’n 15 jaar Gestalttherapeut. De laatste 5 jaar uitsluitend voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. 

In mijn persoonlijke sfeer werd ik geconfronteerd met de ziekte bij mijn ouders en schoonouders en ondanks het feit dat ik zelf therapeut was vond ik het ontzettend moeilijk om hiermee om te gaan. 

Het verlies, het ‘andere’ gedrag … het was alsof ik steeds op een muur botste. Nergens vond ik antwoorden op mijn vragen. Dr. Google had wel een antwoord op een ziektebeeld maar niet op mijn dagelijkse worstelingen. 

Dan ben ik zelf maar op zoek gegaan. Ik deed cursussen in Londen en Amsterdam. Soms ook in België en schoolde me ongelofelijk bij in dit bijzondere gedrag. Gedrag dat anders is volgens de persoon in kwestie én anders volgens het ziektebeeld want dementie is nu eenmaal een veelterm waaronder verschillende soorten dementie vallen. 

Ik besloot ook anderen te ondersteunen in deze zoektocht en maakte van mijn praktijk een praktijk voormensen die zorgen voor iemand met dementie. 

Dat is wat ik doe. Elke dag opnieuw met heel veel goesting. 

Dat is ook wat ik voor jou wil tijdens deze live coachingsdag. Een andere kijk op dementie zodat het ook voor jou makkelijker wordt en dat je het juiste kan doen voor degene voor wie je zorgt.

AIMG_9945-min

Voor wie?

Voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie in de huiselijke sfeer. 

Je partner, je moeder of je vader, een vriendin of een buurvrouw … zit je met vragen over hoe en wat dan is deze live coachingsdag voor jou.

Waar?

We gaan deze dag samen aan in Betekom (vlakbij Aarschot). 

In ieder geval in huiselijke ontspannen sfeer zodat we ons ten volle kunnen richten op onszelf. Met koffie en thee en een heerlijke lunch bereidt door Agnes die ons voorziet van een hapje en een drankje. De exacte adresgegevens krijg je toegestuurd na inschrijving.