Krijg vat op Dementie
Het Traject

Een gouden combinatie van online en offline, zodat je kan blijven zorgen zonder er aan onderdoor te gaan!

Krijg vat op dementie geeft je bouwstenen om anders om te gaan met dementie.

De meeste mensen die zorgen voor dementie worden overvallen door de ziekte. Een nieuw probleem? Een nieuw onderdeel van het ziektebeeld dat zich aandient?

Oei ai … wat moet ik nu doen?

Dit programma geeft je handige en toepasbare tools in handen om stevig te staan in het zorgen voor iemand met dementie. Hier geen ellenlange dissertaties van wat mag en niet mag. Wel handige downloads, korte filmpjes, directe inzichten. Maar ook, live contact via Zoom en Live dagen, om ook offline samen te kunnen komen.

Herken je dit?

 • Je zorgt voor ma/pa met dementie.
 • Je wil handelen zonder te verzuipen.
 • Je weet dat dementie niet weggaat maar gewoon erger (gaat) worden.
 • Je wil ruimte voor jezelf én toch goed zorgen voor de persoon met dementie.
 • Je wil weten hoe je met specifiek gedrag moet omgaan.
 • Je wil actie ondernemen om op zo’n manier te zorgen dat er terug wat rust in je hoofd komt.
 • Je beseft dat dit programma de dementie niet oplost.
 • Je weet dat kennis over het onderwerp de eerste stap is en die wil je graag nemen.
 • Je weet dat, als je niet voor jezelf zorgt, je dit niet volhoudt.

Ontdek hoe je het juiste kan doen voor je ma/pa met dementie,

op een manier dat je wéét dat je het goed doet én nog ruimte vind voor jezelf.

 • Gedaan om met je ogen te rollen omdat je wéér hetzelfde verhaal krijgt omdat je weet hoe je een ander verhaal krijgt
 • Minder ergernissen want je hebt gewoon dé tools in handen om die dementie te tackelen
 • Stop met je af te vragen over wat er nu nog komt, je weet het gewoon
 • Je kan je rustig voorbereiden op wat komen gaat
 • Keuzes maken nu het nog kan en voor je overspoeld wordt door verdriet
 • Moeilijke gesprekken in de familie : check
 • Weten wanneer het genoeg is, done deal!
AIMG_9945-min

"Marianne en ik wonen in dezelfde woonplaats. Op het moment dat ik Marianne tegenkwam zat ik in een hele lastige periode van mijn leven. 4 jaar geleden is mijn zuster overleden en vlak daarna kreeg mijn vader Alzheimer. Dat maakte dat ik me ontzettend alleen voelde staan. Marianne heeft mij heel goed bijgestaan, geluisterd en geadviseerd. Ze hielp mij beslissingen te nemen die ik zelf niet durfde te nemen, ondanks dat ik echt wel signalen zag. Verder heeft ze me heel goed geleerd hoe mensen met Alzheimer denken. Daardoor kon ik veel beter met hem communiceren, zonder steeds in discussies te eindigen. Ondanks dat ik echt wel even getwijfeld had aan de prijs, ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze stap heb genomen. Ik kan Marianne dan ook van harte aanbevelen."  - Lieve

Wat is Krijg vat op Dementie?

Als je een rondvraag doet in je omgeving kom je te weten dat veel mensen niet écht weten wat dementie inhoud.
Je omgeving denkt meestal dat dementie niet meer of minder is dan vergeetachtigheid.
Dementie is echter zoveel meer!
Je bent niet alleen, hoewel het dikwijls zo wel voelt.

We kunnen wel kijken hoe we ma/pa met dementie nét dat stukje vertrouwen geven om toch door te gaan. Om niet telkens in zak en as te zitten als er iets niet lukt.

In vier modules krijg jij alle bouwstenen die nodig zijn om de harmonie te verbeteren. Met werkboeken, video's en boordevol tips en oefeningen, help ik jou opweg.

Maar, het Traject is nog zoveel meer. Je krijgt persoonlijke begeleiding, wordt gehoord en deelt ervaringen uit binnen een kleine groep deelnemers. Samen sta je sterker in de dingen die komen gaan.

marianne

Voor wie?

Dit programma is voor iedereen die weet dat een programma zelf niet gaat zorgen dat alles weer wordt zoals vroeger. Als je naar jezelf wilt kijken en je gemotiveerd bent om een verandering te doorgaan, dan zal je veel aan dit programma hebben. Als jouw geliefde nog voldoende heeft aan mantelzorg, dan kun je de tips en handvaten goed inzetten. Zit jouw geliefde in de zgn. eindfase en heeft de persoon continue verzorging nodig, dan biedt dit programma je helaas niet voldoende.

Hoe werkt Krijg vat op Dementie?

Het programma
 • Je doorloopt in 6 maanden de vier basismodules waarbij je werkboeken, video's en tips ontvangt.
 • Daarnaast ga je aan de slag met concrete to do's die je in je dagelijkse leven toe kunt passen.
 • Alle informatie kun je delen met gezins- en familieleden.
 • Je doorloopt je programma op je eigen tempo.
De begeleiding
 • Je wordt persoonlijk begeleid tijdens twee wekelijkse Q&A's door Marianne.
 • Je doet gratis mee aan de Live-dag.
 • Je krijgt gratis toegang tot waardevolle masterclasses.
 • Én het meest waardevolle is, je bent niet alleen. Je krijgt toegang tot de besloten online community. Met mensen waar je herkenning in zult vinden en energie van krijgt.
De extra's
 • toegang tot de extra module 'Keep Your Sanity'
 •  toegang tot de extra module 'de 5 belangrijkste vragen van de mantelzorger
 • Je krijgt Het persoonlijk 3 stappenplan t.w.v. €199,-

De succesformule van Krijg vat op Dementie

Toepasbare informatie

Je kunt zoveel verwachten als de diagnose dementie er eenmaal is. Soms weet je niet meer waar je moet beginnen. In een overzichtelijke academie, waar je zonder technische kennis zó toegang tot krijgt, vind je allerlei relevante informatie. Je krijgt handige en toepasbare tools in handen om stevig te staan in het zorgen voor iemand met dementie.

Kleine stappen

Vaak zijn we geneigd om direct naar ons einddoel af te willen streven. We willen nú resultaat zien. Maar deze grote stappen schrikken ons af. We weten niet waar we moeten beginnen en lopen eerder vast. De key tot succes is het zetten van kleine stappen. Onze hersenen omzeilen zo namelijk de automatische weerstand tegen nieuw gedrag. Daarom volg je vier modules die jou stap voor stap meenemen door het proces.

Nu en in de toekomst

Wanneer de 6 maanden voorbij zijn heeft jouw dierbare nog steeds dementie. De tools en methodieken die je tijdens de verschillende modules hebt geleerd kun je toepassen in je gehele verdere leven. Je leert anders naar situaties te kijken. Je zet jezelf op een belangrijke plek, zonder er aan onderdoor te gaan. Het is dus geen eenmalige investering, maar een voor de rest van je leven.

AIMG_9915-min

Wie is Marianne?

Ik ondersteun mensen die zorgen voor iemand met dementie.

Maar vooreerst ben ik therapeut … al ruim 10 jaar lang ondersteun ik mensen die het lastig hebben met zichzelf in deze wereld.

Schitterend beroep (al zeg ik het zelf).
Toen werden de oma en de 2 opa’s ziek.
Neen niet tegelijkertijd, elk op hun eigen ritme en tempo.

De ene Parkinson met dementieverschijnselen, de andere een overload aan medicijnen met een vorm van dementie tot gevolg en de derde een dementie maar zonder officiële diagnose. Met andere woorden, we weten nog steeds niet welke dementie er in het spel is.

Woelige tijden van zoeken, evenwicht vinden en opnieuw zoeken en opnieuw evenwicht vinden. Dat was de start van dit online programma.

Ontdek de formule die bij je past

Het Traject

Je krijgt 6 maanden toegang tot vier basismodules.

Twee wekelijkse Q&A sessies tijdens jouw programma.

Toegang tot alle opnames van eerdere Q&A's.

Stappenplan met werkboeken, downloads en video's vol praktische tips, tools en handvatten om de harmonie terug te krijgen.

Krijg toegang tot de besloten Facebook Community, waarin je al je vragen en ideeën kunt uitwisselen met andere mantelzorgers, die zorgen voor iemand met dementie.

Je krijgt toegang tot de extra module 'Keep Your Sanity', waarin je tien waardevolle oefeningen krijgt die je helpen om de dingen vol te houden. Met video's en werkbladen.

Ook krijg je toegang tot de extra module 'de 5 belangrijkste vragen van de mantelzorger', waarin je het antwoord krijgt én praktische handvaten om ermee om te gaan.

Het persoonlijk 3 stappenplan, waarin we samen kijken naar jouw 3 stappen in je zorgsituatie. Met mijn helikopterview kan ik haarfijn zien waar de pijnpunten zitten. Welke stappen je kan zetten, zodat het allemaal wat minder heftig wordt.

In Het Trajectheb je ook een livedag, waarbij we elkaar ontmoeten en waar je waardevolle live trainingen krijgt, die je bij thuiskomst direct kunt inzetten.

 

Startdatum: 1 oktober - we staten met een gezamenlijke Q&A, dit is de aftrap van Het Traject.

Duur: 6 maanden

Lees meer

De vier basismodules

01

MAAK VAN JE TIJD SAMEN EEN POSITIEVE TIJD

Breng terug lucht en luchtigheid in je relatie. Praktische dingen die je direct inzichten geven in het gedrag van iemand met dementie en hoe jij daar het best op reageert.

02

VOORKOM TELEURSTELLING WEET, WAT JE KAN VERWACHTEN

Waar gaat dit naartoe? Wat gaat er nog gebeuren? Wat moet in in 's hemelsnaam verwachten nu de diagnose er is?

We kijken naar de fases van dementie zodat je weet wat je moet verwachten. En we hebben het over de dingen die niemand je verteld.

03

VOER VOOR EEN GOED GESPREK

Jij hebt zicht over de zorg, hoe jij het wilt. Je weet ook zeker wat je niet wilt. Deze module geeft je houvast om een moeilijk gesprek te voeren, zodat je klaar bent voor elk gesprek, of het nu een ander familielid is of de arts.

04

WANNEER HEB IK GENOEG GEZORGD

Dit gaat over de moeilijkste beslissing die er te nemen valt. Kan ma/pa nog thuis blijven? Wanneer is het ok dat ik stop? Hoe communiceer ik dat? Wat wel en wat niet?

Wat ontdek je in "Krijg vat op Dementie"

Hoe je niet met je ogen moet rollen als je op bezoek gaat en 10 x de vraag krijgt of je koffie wil, terwijl je al heel je leven thee drinkt

Hoe je kan kan blijven luisteren naar een verhaal dat je al ikweetniethoeveelkeer gehoord hebt.

Wat er gebeurt in dat bijzondere verstand van iemand met dementie als de verpleeghulp binnenkomt en zegt: ‘kom we gaan ons wassen’.

Waarom er geluiden gemaakt worden en vooral wat je daaraan kan doen.

Hoe je kan omgaan met het dagelijks gedrag, dat toch ‘ietwat’ anders is door dementie.

Wat je kan werwachten als de diagnose dementie er eenmaal is.

Kies de formule die bij je past

Krijg zelfvertrouwen en ga aan de slag!

Het Traject

€697 / 6 maanden
 • Startdatum 1 oktober 2021
 • 6 maanden toegang tot de online omgeving
 • Stappenplan met werkboeken
 • Praktische downloads & video's
 • 2 wekelijks Q & A moment waarin ik al je vragen beantwoord
 • Toegang tot de Facebook community om ideëen uit te wisselen.
 • Extra modules Keep Your Sanity & 5 belangrijkste vragen van de mantelzorger
 • Persoonlijk 3 stappenplan t.w.v. €279
 • Live dag Samen is niet alleen
 • Speciaal presentje voor jou in je brievenbus

Wat zeggen anderen over mijn aanpak

“Toen ik bij je kwam wat ik uitgeput, opgejaagd en radeloos. Ik kreeg direct enorm veel steun van je. Ik voelde dadelijk dat vertrouwen. Je liet me praten zonder te oordelen met heel veel begrip. Het was alsof ik eindelijk thuiskwam.

Annelies

Je gaf tips om het soms moeilijke nabij zijn bij mijn vader draaglijker te maken. De situatie bleef altijd hartverscheurend. Het benoemen van de vele, soms tegenstrijdige gevoelens als normaal maakt het ook voor mezelf meer aanvaardbaar.

Greet

Je leerde me dat ik bij al dat geven ook aan mezelf mag denken en grenzen mag aangeven zonder dat ik daarmee ‘egoïstisch’ ben. Je stimuleerde me, je leerde me genieten, iets te doen voor mezelf zonder me schuldig te voelen.

An

Vaak gestelde vragen